2024. május 2. - Zsigmond

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

öbb rendőr lesz a kiemelt turisztikai centrumokban augusztus végéig, a fővárosból kivezető utakon pedig a Készenléti Rendőrség segíti a forgalom folyamatos haladását - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
2008. július 18. péntek 16:55 - Hírextra
Mint közleményükben írták, június 1-je és augusztus 31-e között - a fővárosban szeptember 30-áig - fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a kiemelt turisztikai centrumokban, valamint az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken. A fokozott rendőri jelenlét célja, hogy visszaszorítsák "a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeit".

A rendőr-főkapitányságok a turisztikai idényben szükség szerint fokozott és összehangolt bűnügyi, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedés-biztonsági, idegenrendészeti és határrendészeti célú ellenőrzéseket szerveznek. Ehhez igénybe veszik az országos és regionális idegenforgalmi bizottságok, a helyi polgárőr szervezetek információit és segítségét.

Fokozott rendőri jelenlét lesz a fővárosból kivezető utakon, főleg az autópályákon: pénteken délután és szombaton délelőtt a Budapestről kifelé haladó forgalmat, vasárnap délután a fővárosba tartó forgalmat segítik a rendőrök, szükség esetén forgalomirányítással. A forgalom folyamatos haladása érdekében bevezetett intézkedés miatt egyébként megnövelte a szolgálatban lévő állomány létszámát a rendőrség.

A Légirendészeti Parancsnokság szolgálati helikopterei pénteken délután a fővárosból kivezető, valamint vasárnap, a délutáni órákban a fővárosba vezető utak felett lesznek jelen.
Több rendőrre lehet számítani a Dunakanyarban, Szentendrén, valamint a jelentős idegenforgalommal érintett egyéb régiókban is.

A fokozott rendőri jelenléthez szükséges rendőröket a Készenléti Rendőrség állományából vezénylik a területekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását