2024. április 20. - Tivadar

Negyvenkét éve sofőr jogsi nélkül

Alighanem beírta nevét a rekordok könyvébe az a regensburgi férfi, aki meglehetősen ritka, de súlyosnak számító közlekedési vétség miatt bukott le csütörtökön.
2008. július 17. csütörtök 19:39 - Hírextra
A bajorországi Amberg kisvárosban végzett, kimondottan rutinellenőrzés során ugyanis kiderült, hogy a találomra megállított, 54 éves férfi kereken 42 éven keresztül jogosítvány nélkül vezetett, ráadásul már 12 éves kora óta. Eddig azonban senkinek nem tűnt fel.
Az ellenőrzéskor a rendőrök hiába kérték jogosítványát, a derék bajor sofőr azt képtelen volt prezentálni, így a hatóságok sem tudtak semmit elkobozni.


Az igazoláskor a férfi - akinek nevét egyelőre nem közölték - beismerte, hogy soha nem is volt vezetői engedélye. Büszkén mesélte ugyanakkor, hogy már 12 éves korában minden nap ő szállította apját a családi fogadóba, s onnan azután este ismét haza. Szavai szerint már fiatal korában annyira belejött a vezetésbe, hogy a vizsgát szükségtelennek tartotta. Arra pedig különösen büszke, hogy soha balesetet nem okozott, s mostanáig egyetlen vétséget sem követett el.

A helyi rendőrség csütörtökön megerősítette, hogy az 54 éves - meglehetősen bátor - sofőrt eddig még soha nem ellenőrizték.

Egyelőre nem ismert, hogy az elkövetett vétség milyen retorzióval jár majd. Az azonban teljesen kizárt, hogy a regensburgi közlekedési "hőst" a vizsga megismétlésére kötelezzék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását