2024. április 27. - Zita

Megállapodás rendőrök és vámosok között

Együttműködési megállapodást írtak alá a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnokságának vezetői csütörtökön, Barcson. A határőrség és a rendőrség ez év eleji integrációja, valamint a napi feladatokb
2008. július 17. csütörtök 16:06 - Hírextra
Közölte: a féléves előkészítő munka eredményeként létrejött megállapodás célja az együttműködés területeinek, formáinak, módszereinek továbbfejlesztése, és egy olyan új gyakorlat kialakítása, amely növeli mindkét szervezet munkájának hatékonyságát.

A közös feladatok sorából kiemelte a somogyi főkapitányság hatáskörébe került mintegy 160 kilométeres magyar-horvát határszakasz közös ellenőrzését, amely a schengeni szerződés életbe lépésével speciális feladatokat jelent a magyar rendvédelmi szerveknek, mivel a Horvát Köztársaság még nem tagja az Európai Uniónak, továbbá a gazdasági bűncselekmények felderítésében való együttműködést.

Bakos Gyula, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnokságának vezetője az információ gyorsabb áramlását, az adminisztráció csökkenését, hatékonyabb feladatellátást vár az együttműködéstől, amelyről a régióban elsőként a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal írtak alá megállapodást.

A közös munkát elősegíti, hogy a két szervezet együttesen hatékonyabban tudja felhasználni a rendelkezésére álló anyagi-, technikai-, személyi- és pénzügyi erőforrásokat - hangsúlyozta a parancsnok. Hozzátette: a lakosság is érzékelni fogja, hogy az utakon és a közterületeken gyakoribb lesz a közös intézkedés.

Jelezte: már folynak az előkészületek, hamarosan Baranya és Tolna megye rendőr-főkapitányságával is megújítják az együttműködést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását