2024. május 5. - Györgyi

Laparoszkópos gyomor-bypass a legjobb

A kóros elhízást kezelő műtéti technikák között a laparoszkópos gyomor-bypass kevesebb szövődménnyel jár, mint hagyományos megfelelője - állítják amerikai kutatók.
2008. július 17. csütörtök 11:09 - Hírextra
A fejlett országokban egyre gyakoribbá válik az elhízás műtéti úton történő kezelése. Az Egyesült Államokban 2005-ben gyomor-bypass műtéten átesett 19.156 páciens adatait elemzik tanulmányukban a New York-i Albany Egyetem kutatói.

A kórházban ápolt páciensek egészségügyi információit az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti adatbázisából szerezték a szakemberek. A vizsgálatból kiderült, hogy a beavatkozást vállaló elhízottak 75 százaléka laparoszkópos, negyede hagyományos, nyitott műtéten esett át.

A laparoszkópos műtét után ritkábban fordultak elő a tüdőt, a keringést, a szívet érintő szövődmények, valamint szepszis és más fertőzések. Mindezen túl a műtét megismétlésére is jóval kisebb számban került sor - írják az Annals of Surgery című szakfolyóiratban a szerzők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását