2024. március 29. - Auguszta

Dél-koreai óvszerválasz japán területi igényre

Egy új, Tokió területi igényeire emlékeztető japán lépés olyan felháborodást váltott ki Dél-Koreában, hogy a szöuli metróból az utasok tiltakozása nyomán el kellett távolítani az Okamoto márkájú japán óvszert reklámozó óriásplakátokat.
2008. július 17. csütörtök 21:03 - Hírextra
Dél-Korea tokiói nagykövete kedden hivatalosan tiltakozott a japán oktatási minisztérium döntése ellen, amelynek értelmében a tananyagban emlékeztetni kell arra, hogy Japán igényt tart a Takesima - koreai nevén Dokdo - szigetcsoportra, amely mintegy harminc, együttesen 18,7 hektár területű szigetből áll és félúton van a két ország között. Dél-Korea egy kis haditengerész-egységet tart a különben lakatlan szigeteken, és azt hangoztatja, hogy azok évszázadok óta az ország részét alkotják.
A régi területi vita új epizódja nyomán "az utazóközönség tiltakozott a japán óvszer reklámozása ellen és mi azonnal intézkedtünk" - magyarázta a 200 óriásplakát eltávolítását a szöuli metró szóvivője, megjegyezve, hogy ha a Dokdo-szigetek kérdése nem merül fel, aligha sértette volna bárkinek is az érzéseit a japán kondom.

A viszály további fejleményeként a szöuli kormány úgy döntött, visszahívja nagykövetét Szöulból, szerdán pedig dél-koreai tüntetők tojást és paradicsomot dobáltak a szöuli japán nagykövetség épülete felé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását