2024. március 29. - Auguszta

Mégsem számolhatnak fel felárat az üdülési csekkért

Nem számolhatnak fel semmilyen felárat az üdülési csekkek igénybevétele után, sőt a különböző intézmények mintegy 10 százalékánál további kedvezmények vehetők igénybe - mondta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke szerdán az MTI-nek.
2008. július 16. szerda 18:40 - Hírextra
Karácsony Mihály ezzel cáfolta a Somogyi Hírlap szerdai számában megjelenteket. A megyei napilap egyik kollégájuk tapasztalatai alapján írt a témáról: tíz százalékot rá akartak tenni a számlára az egyik fonyódi étteremben, amikor vendéglőjáró sorozatuk munkatársa étkezési utalvánnyal akart fizetni.
Az alapítvány elnöke az MTI-nek nyilatkozva rámutatott arra, hogy a szolgáltató cégeknek maximum hat százalékos jutalékot számítanak fel az üdülési csekkek bevételei után. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a különböző szolgáltatók ne névértéken fogadják el ügyfeleiktől az üdülési csekkeket, sőt azokkal, akik ettől eltérnek, azonnal szerződést bontanak - hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy az üdülési csekkek után fizetendő, legfeljebb hat százalékos jutalékot nem az állam, hanem az alapítvány kapja, amely a befolyt összeget szétosztja a szociálisan rászorulók között. A legutóbb ezt 65 ezren kapták meg 2,2 milliárd forint értékben, üdülési csekk formájában. A juttatásokból jellemzően a fogyatékkal élők, a kisnyugdíjasok, a százezer forint bruttó fizetés alatti jövedelemmel és legalább két gyermekkel rendelkezők, valamint szakmunkástanulók részesültek - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az alapítvány mintegy tízezer szolgáltatói szerződést kötött, amelyben megállapítják, hogy az üdülési csekkeket minimum névértéken kell elfogadni a különböző helyeken. Arról is jelentettek meg külön kiadványt, hogy hozzávetőleg 1.200 szolgáltató az üdülési csekkek névértéken való beváltásán túl pluszkedvezményeket vállal, például ingyenes a kerékpárkölcsönzés egy fogadóban, egyes szállodákban pedig térítésmentesen vehetik igénybe a vendégek a fodrászt.
Karácsony Mihály elmondta: az üdülési csekkeket az idén csaknem kétmillió ember veheti igénybe, és azokkal több mint tízezer helyen lehet fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását