2024. május 3. - Tímea, Irma

Eltiltották Grahamet

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) örökre eltiltotta a tanítványait éveken keresztül doppingszerekkel ellátó Trevor Graham atlétika edzőt.
2008. július 16. szerda 11:42 - Hírextra
A többek között Marion Jonest és Justin Gatlint is felkészítő szakembert májusban elítélte egy San Franciscó-i bíróság hamis tanúzás vádjával, mert bebizonyosodott, hazudott azzal kapcsolatban, hogy ismert-e egy tiltott szereket áruló kereskedőt, illetve az a korábbi állítása is megdőlt, hogy soha nem adott tiltott teljesítményfokozó szereket atlétáinak.

Az USADA mostani döntése szerint az edző soha többé nem vehet részt hazai és nemzetközi versenyeken, egyetlen olyan viadalon sem, melyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) programjához csatlakozott szervezet vagy szövetség égisze alatt rendeznek.

Grahamet a THG-botrány kapcsán ismerte meg a közvélemény, miután az athéni olimpián Gatlin sikerét követően bevallotta, hogy ő küldött el egy mintát azonosításra az USADA-nak. Tanítványai később sorra buktak le, majd Marion Jones tavaly bevallotta, hogy a tréner éppen a Conte-féle labor által fejlesztett "A tiszta" nevű szert adta neki - és másoknak - éveken keresztül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását