2024. május 3. - Tímea, Irma

Woody Allen halott munkatársa

Hetvenkilenc éves korában, két nappal születésnapja előtt hétfőn Los Angelesben meghalt Charles H. Joffe amerikai producer, aki évtizedeken át Woody Allen filmjei mellett bábáskodott.
2008. július 15. kedd 09:24 - Hírextra
Joffe halálát tüdőrák okozta. "Amikor a csúcson volt, senki sem lehetett nála jobb" - méltatta őt az amerikai hírügynökségnek küldött e-mailben Woody Allen.

Charles H. Joffe 1929. július 16-án született Brooklynban. A syracuse-i egyetemen újságírást tanult, majd az MCA filmvállalatnál lett ügynök. Az 1950-es években kabarészínészek menedzsereként dolgozott. A következő évtizedben Jack Rollins-szal közös ügynökséget hozott létre és olyan kiválóságok karrierjét egyengették, mint Dick Cavett, Robin Williams, Billy Crystal és természetesen Woody Allen. Ekkor kezdődött életre szóló kapcsolatuk. Joffe lett 1969-ben Allen első, óriási sikert aratott komédiájának, a Fogd a pénzt és fuss!-nak producere, innentől kezdve ő állt a New York-i rendező valamennyi filmje mögött egészen a 2007-es Cassandra álmáig.

Joffe 1977-ben átvehette a legjobb filmért járó Oscar-díjat az Annie Hallért. Woody Allen maga ezért az alkotásáért rendezői és forgatókönyvírói Oscart is kapott, az aranyszobrokat azonban - zenekari elfoglaltságára hivatkozva - nem vette át személyesen, valójában a Hollywooddal szembeni csillapíthatatlan ellenérzésének adott hangot ezzel a gesztussal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását