2024. május 3. - Tímea, Irma

Új megoldás reklám ellen

Felhatalmazta a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága keddi rendkívüli ülésén a testület elnökét arra: közvetlenül a hirdetőkhöz fordulva levélben jelezze számukra azt, ha nincs önkormányzati engedély arra az építési hálóra, amelyen hirdetésük sze
2008. július 15. kedd 16:47 - Hírextra
Ughy Attila (Fidesz) elnök az MTI-nek elmondta, hogy azért van szükség erre a lépésre, hogy időben, már az építési reklámhálók kihelyezésekor jelezni tudják a hirdetőknek: jogsértő az eljárásuk.
Az elnök tájékoztatása szerint a legutóbb határozatképtelenné vált ülésük folytatásaként ezúttal számos építési reklámháló kérelemmel, az ezzel összefüggő problémával foglalkoztak. Ennek során egyértelművé vált, hogy a Deák tér-Sütő utca sarkán lévő épületre ismét önkormányzati hozzájárulás nélkül helyeztek el egy reklámhálót. Emiatt az elnök levélben fordul az érintett céghez, s jelzi számukra a jogsértést.

Ughy Attila úgy véli, hogy ez az eljárás hatékonyabb lesz az engedély nélküli reklámozás ellen, mint az adott társasházzal való levelezgetés. Emlékeztetett arra, hogy nemrég ugyanezen épület esetében a bizottság már az érvényes közterület-használati díj tízszeresét szabta ki büntetésként, mivel nem volt engedélyük a reklámhálóra. Egy városházi illetékes közbenjárására, akit az elnök nem kívánt megnevezni, a bizottság a büntetés mértékét később háromszorosára csökkentette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását