2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sarkozy Becsületrenddel jutalmazta válóperes bíróját

A kolumbiai gerillák fogságából hat év után kiszabadult Ingrid Bétancourt kolumbiai-francia politikusnő és Claude Lelouch filmrendező mellett többek között az a bírónő is átvehette a francia nemzeti ünnepen a legmagasabb állami kitüntetést, a Becsületrend
2008. július 15. kedd 16:19 - Hírextra
Franciaországban a július 14-i nemzeti ünnepen nevezik meg a legmagasabb állami kitüntetés, a Becsületrend új tagjait. A Le Parisien című napilap értesülése szerint Nicole Choubrac bírónő, aki néhány nappal ezelőtt még a Párizs közeli Nanterre legfelsőbb bíróságának családi ügyekkel foglalkozó elnökhelyettese volt, a lovagi címet érdemelte ki.

A bírónő azzal szerzett hírnevet magának, hogy tavaly októberben pillanatok alatt elválasztotta egymástól a köztársasági elnököt és az akkori first ladyt. Nicolas Sarkozy olyannyira értékelte szakértelmét, hogy maga terjesztette fel az elnöki kitüntetésre.

Az államfő feltehetően elsősorban a bírónő diszkrécióját tartotta kitüntetésre méltónak. Tavaly ősszel ugyanis a egész francia média azután nyomozott, hogy mikor és hol kívánja hivatalossá tenni különválását az elnöki pár. De az Elysée-palota pár szavas közleményéig a hónapok óta terjedő pletykákat senki nem volt hajlandó megerősíteni egyetlen lapnak sem.

"Úgy gondolom, (az elnök) értékelte, hogy nem beszéltem az ügyről senkinek. Csak a Jóisten a megmondhatója, hogy az újságírók mennyit nyúztak" - mondta az újságnak a frissen kitüntetetett.
Az elmúlt években Nicole Choubrac specialitása lett sztárok és nagy pénztárcájú ügyfelek válópereinek gyors lebonyolítása, amiért a Le Parisien szerint több millió eurós "jutalmakat" vehetett fel. A Becsületrend mellé új kinevezés is járt a bírónőnek: néhány napja már nem Nanterre-ben, hanem a fővárosi legfelsőbb bíróságon folytathatja a családi ügyek intézését.

A kitüntetésnek pedig nagyon örül, mert ahogy azt a lapnak elmondta, több éves közszolgálati tevékenysége megkoronázásának tekinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását