2024. március 29. - Auguszta

Összefognak a környezetért

Különböző eszközökkel, de azonos célokért dolgozik a Környezetvédelmi Minisztérium és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának hivatala. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter épp ezért arra számít, hogy hasznos partnerei lesznek egymásnak.
2008. július 15. kedd 07:00 - Hírextra
A zöld ombudsman a minisztérium munkájához kötődően a hatósági tevékenységek elemzésében, értékelésében és azok összegzésében jelentős feladatot tud úgy elvégezni, hogy abból a tárca is profitáljon - mondta az InfoRádiónak a környezetvédelmi miniszter.

Szabó Imre hozzátette: Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa mindenkivel szeretne partnerként konzultálni, mielőtt állásfoglalásait közreadja.

A minisztérium is partner szeretne lenni, hiszen fontos, hogy a tárca a zöld ombudsman megállapításait milyen módon tudja hasznosítani - mondta a miniszter, aki nehezen tudja elképzelni, hogy az ombudsman hivatala és a minisztérium markáns ellentétbe kerüljön egymással valamilyen kérdés kapcsán.

Konkrét javaslat is van már a minisztérium részéről a nemzeti parkokhoz tartozó erdők kezelési jogáról. Szabó Imre elmondta: azt szeretnék, hogy ezek az állami tulajdonban lévő erdők kezelői jogát a nemzeti parkok vehessék át, amihez az lenne szükséges, hogy az erődterületek kerüljenek át közhasznú gazdálkodási formába.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását