2024. május 2. - Zsigmond

Kétes kinevezések?

Aggodalommal töltik el a Fidesz-KDNP szombathelyi frakcióját a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában történt vezetői kinevezések - közölte a központ bejáratánál tartott keddi sajtótájékoztatón Lazáry Viktor szóvivő, akinek az állítása
2008. július 15. kedd 14:33 - Hírextra
"A Fidesz szombathelyi frakciója tiszteletben tartja az egyetem autonómiáját, azonban aggodalommal tölt el minket, hogy az MSZP helyi vezetői kezdik elfoglalni az intézményt" - mondta.

Hozzátette, hogy a legújabb kinevezés László Győzőhöz, az MSZP szombathelyi szervezetének elnökségi tagjához kapcsolódik, aki augusztus elsejei hatállyal a Savaria Egyetemi Központ Rektori Hivatalának a vezetője lett.

Lazáry Viktor közölte, hogy az egyetem megalapítása előtt a Berzsenyi Dániel Főiskola stratégiai bizottságának elnöki pozícióját is egy MSZP-s politikus, Nemény András, a párt megyei ügyvezető alelnöke foglalhatta el, s az egyetem levéltárának élére Szombathely szocialista polgármesterének a feleségét, Ipkovich Györgynét nevezték ki.

Szakály Gábor, a Fidesz-KDNP frakció városi képviselője úgy fogalmazott: "miközben csökkenő jelentkezői létszámról olvashatunk és a hírek szerint közel félszáz oktatótól készül megválni az egyetem, úgy tűnik, a szocialista politikusoknak azért mindig akad egy-két jól fizető hely az intézményben".

Gadányi Károly, a Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettese az MTI érdeklődésére azt mondta: a kinevezések nyilvánosan meghirdetett pályázat útján történtek, azok elbírálásánál pedig egyáltalán nem játszott szerepet a politikai hovatartozás.

Az említett pályázatok közös jellemzője volt, hogy a meghirdetett állásra csak egyetlen pályázó jelentkezett, aki azonban megfelelt valamennyi feltételnek - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását