2024. május 9. - Gergely

Megvan a törzs

Hétfőn délután kiemelték a Mosoni-Dunából a szombaton balesetet szenvedett helikopter törzsét; a katasztrófavédelem és a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szakemberei az üzemeltető cég telephelyére szállították a gép maradványait - tájékoztatta a KBSZ
2008. július 14. hétfő 17:50 - Hírextra
Emlékeztettek arra: a levált farokrészt már vasárnap kiemelték a vízből, ám a viharos időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, ráadásul több mint fél kilométer hosszan a vízen kellett vontatni a törzset, amíg a magyarkimlei hídnál kiemelésre alkalmas helyet találtak.

A KBSZ közlése szerint a kiemelt kabinrészen "jelentős sérülések voltak láthatók". Jelezték: a független szakmai vizsgálat következő lépése a helikopter elsődleges átvizsgálása és a motor, illetve a kormányművek állapotának lehetőség szerinti felmérése, ellenőrzése.

A szombaton kora délután a Mosonmagyaróvárhoz közeli Magyarkimle térségében a Dunába zuhant helikopter négy utasa ki tudott úszni a partra. Az elsődleges adatok szerint a szerencsétlenséget nagy valószínűséggel az okozta, hogy a gép alacsonyan repült, és elszakított egy felsővezetéket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását