2024. április 19. - Emma

Kivonulunk Afganisztánból?

Ha folytatódik a mostanihoz hasonló erőszakhullám, el kell gondolkodni az Afganisztánban lévő magyar katonák visszahívásán - véli az InfoRádió által megkérdezett nyugalmazott ezredes.
2008. július 14. hétfő 23:40 - Hírextra
Papp Gyula, aki az iraki és a koszovói misszióban is részt vett, azt mondta: Baglan tartomány, ahol a magyarok szolgálatot teljesítenek már korántsem olyan békés hely, mint korábban volt.

Papp Gyula nyugalmazott ezredes már az előző afganisztáni katonatragédia után azt várta, hogy azonnal betiltják a robbanószerek hatástalanítását. Az InfoRádiónak elmondta: az újabb halálos esetről az előzőhöz képest nagyon keveset lehet tudni, de 1 hónap elteltével még a korábbi tragédiáról sem derült ki, valójában mi történt.

A Koszovóban 1999 nyarától 9 hónapon keresztül szolgáló ezredes szerint egy út mellé helyezett szerkezet nagyon alattomos és primitív, és ezeket ha nem muszáj, akkor nem szabad megközelíteni, hanem messziről kell szétlőni.

A nyugalmazott ezredes, aki másfél évig Irakban is szolgált, hozzátette: az amerikai katonák sem mentek közel ezekhez a szerkezetekhez.

Papp Gyula úgy véli: a magyar parancsnokok mindent megtesznek, hogy a katonák felkészítése tökéletes legyen. A terroristák másképp gondolkoznak, ezért minden rosszra és eshetőségre fel kell készülni - hangsúlyozta.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását