2024. április 23. - Béla

Hűtlen kezelés Monokon

A rendőrség hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy feljelentés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei monoki önkormányzat által korábban felhasznált közpénzek felhasználását vizsgálva -írta szombaton egy helyi internetes portál
2008. július 14. hétfő 10:56 - Hírextra
Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy feljelentés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei monoki önkormányzat által korábban felhasznált közpénzek felhasználását vizsgálva - írta szombaton egy helyi internetes portál. A feljelentést a jelenlegi polgármester tette a korábbi vezetés ellen.

A boon szerint a feljelentés még tavaly nyáron történt, de csak most szivárgott ki. A feljelentés szerint a monoki önkormányzat által pályázaton nyert milliókat nem arra a célra fordították, amire a pénzt megkapták. Az internetes oldalon arról számoltak be, hogy hivatalos forrásból szerzett információ szerint gyanúsítottja még nincs az ügynek, de több személy képbe került, akik esetében nem kizárható, hogy elkövetőként később szóba jöhetnek. Közöttük választott önkormányzati tisztségviselő és köztisztviselő van. Úgy tudni azonban, hogy a nyomozás adatai alapján jogosulatlan gazdasági előny megszerzése törvényi tényállás irányába mozdulhat el az ügy.

Mivel a feljelentés majd egy esztendeje történt, az bizonyosan kijelenthető, hogy ennek a feljelentésnek nincs köze a Monok által a közelmúltban szociális segélyezéssel kapcsolatban hozott rendeletváltoztatásához. Emiatti válaszcsapásról ebben az esetben az időtényező miatt semmi esetre sem lehet szó - olvasható az internetes oldalon. Hivatalosan meg nem erősített információ szerint másról, két korábban együttműködő és egymást támogató közszereplő összeveszése és egymás ellen fordulása állhat a feljelentés mögött. Vannak olyan vélekedések is, hogy a pályázati közpénzek felhasználásából magáncélra is juthatott. Ezt azonban egyértelmű bizonyítékokkal még nem támasztották alá - írta a boon.

Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere az MTI-nek elmondta: ezeket a feljelentéseket ő kezdeményezte a korábbi önkormányzati vezetés ellen. A település korábbi polgármestere érintett ezekben az ügyekben - fűzte hozzá. Uniós pénzek és helyi források felhasználásának kapcsán tett feljelentést. Ezek között van hűtlen kezelés és egyéb gazdasági bűncselekmények is. A feljelentések alapján már több ügy bíróságra került és folyik az eljárás - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását