2024. április 27. - Zita

A féllábú kalóz legendája

Jules Verne Nemo kapitányán, Herman Melville Ahab kapitányán, Ernest Hemingway öreg halászán kívül a világirodalom "tengeri emberei" közül talán Robert Louis Stevenson A kincses sziget című regényének főhőse, Long John Silver mozgatta meg leginkább az olv
2008. július 14. hétfő 06:54 - Hírextra
A féllábú kalóz, akit olyan legendás színészek jelenítettek meg, mint Hugh Griffith, Orson Welles, Charlton Heston vagy Jack Palance, most ismét életre kel John Drake angol író Flint és Silver című regényében.

A könyv Silvernek a kincsügyet megelőző életét meséli el. Szól érzelmi kalandjairól, portyázásairól és felfedi azokat a rejtélyeket, amelyek a klasszikus regényben körülveszik félelmetes, mégis emberi alakját. Elmondja, hogyan vesztette el fél lábát, és mindent megtudunk fekete felesége sorsáról és Pew matróz megvakulásáról. Minden kiderül, kivéve a kincses sziget pontos helye. Drake ugyanis, miután alaposan tanulmányozta a kalózokkal kapcsolatos dokumentumokat, arra a következtetésre jutott, hogy egyetlen olyan esetet nem jegyeztek fel, amikor kalózok szigeten ásták volna el zsákmányukat.

Silver ezennel mindenesetre harmadszor tér vissza az irodalomba. Stevenson regényén kívül ugyanis 1998-ban megjelent Björn Larsson svéd író Long John Silver igaz története című könyve, amely az immár megvénült tengeri medve utolsó éveit regéli el, igen szeretetteljes hangon.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását