2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mindörökké Harley

Múzeumot nyitott motorkerékpárjainak szombaton az idén 105. születésnapját ünneplő Harley-Davidson cég Milwaukee-ban, a Harley-Davidsonok három épületből álló "szentélyében" felvonultatják szinte az összes modellt az 1903-an gyártott első motorkerékpártól
2008. július 13. vasárnap 20:08 - Hírextra
"Sok tekintetben a Harley-Davidson története az egész Egyesült Államok történetét tükrözi. A vállalat 105 éves, átélt hanyatlásokat, válságokat, háborúkat, volt lenn és fenn... Úgy gondolom, ez az egyik oka annak, hogy az emberek büszkék a Harley-Davidsonra" - mondta a múzeum nyitása kapcsán Rebecca Bortner, a cég szóvivője.

Az Egyesült Államok legnagyobb motorkerékpár-gyártója manapság évi 6 milliárd dollár forgalmat bonyolít, a Harley-Davidson tulajdonosok klubjában pedig több mint egy millióan vannak.

A több mint 8 hektárnyi területen elterülő múzeumban 200 motorkerékpárt és más ipartörténeti és kulturtörténeti emlékeket állítottak ki. A motorkerékpárok között a legrégebbi Harley, az egyes széria számú. Ez egy lábbal hajtott kerékpár egy kicsiny motorral, amelyet a cég alapítói William S. Harley és Arthur Davidson készítettek egy háromszor négyméteres fából készült szerszámos tárolóban, amelyen már ott díszelgett a Harley-Davidson Motor Company felirat.

De megtalálható a kiállított tárgyak között Elvis Presley vörös és fehrz színű 1956-os KH modellje, csakúgy, mint annak adásvételi szerződése, amely egy memphisi kereskedőtől származik. Akkor 50,15 dollárért vette Presley.

A múzeum vezetői azzal számolnak, hogy a Harley-szentély évente legalább 350 ezer látogatót vonz majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását