2024. május 7. - Gizella

Kolera pusztít Ugandában

Hetven ember halt meg Uganda északi részén kolerában és hepatitisz-E fertőzésben tavaly november óta - közölték az afrikai ország egészségügyi hatóságai szombaton. Rajtuk kívül 4100-an, főleg gyermekek és nők kapták el valamelyik kórt, ők egészségügyi ell
2008. július 12. szombat 22:57 - Hírextra

Észak-Ugandában több mint kétmillió ember él nyomorúságos táborokban, miután elüldözte őket otthonukból az Úr Ellenálló Hadserege (LRA) nevű fegyveres szervezet, amely húsz éve küzd a terület elszakításáért.

A kolera és a hepatitisz-E vízzel terjed, heves hányást és hasmenést okoz, amely az áldozat halálához vezethet, ha 24 órán belül nem kap segítséget. Megelőzhető terjedésük evés előtti kézmosással illetve tiszta ivóvíz fogyasztásával. Az ugandai egészségügyi miniszter a szegényes csatorna- és szennyvízhálózatot valamint a higiéniával kapcsolatos nemzeti beidegződéseket okolja azért, hogy a két kór ennyi életet követelt.

Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását