2024. április 23. - Béla

Magyar animációs filmek Braziliában

A brazíliai Anima Mundi animációs filmfesztivál versenyprogramjába kilenc magyar alkotás is meghívást kapott; az olaszországi Dervio nemzetközi fesztiválján pedig három rendező animációi képviselik Magyarországot - közölte a Magyar Filmunió pénteken az MT
2008. július 11. péntek 13:11 - Hírextra
A 16. Anima Mundin összesen 13 magyar animációs filmet láthat a közönség. A magyar színekben Alexei Alexeev, Cakó Ferenc, Cziráki Gergely, Ducki Tomek, Horváth Mária, M. Tóth Géza, Nagy Lajos és Sándor József alkotásai szállnak ringbe a seregszemle díjaiért - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

A pénteken kezdődő nemzetközi mustra információs programjában Cakó Ferenc, Gaál Fruzsina, Tóth Pál és Szilágyi Varga Zoltán egy-egy animációját is bemutatják.

Az Anima Mundira, amelyet Rio de Janeiróban és Sao Paulóban rendeznek meg, idén 1200 alkotást neveztek - tette hozzá Papp Csaba Zoltán.

Megemlítette azt is, hogy az animációs filmek és képregények július 18. és 26. között Dervióban zajló nemzetközi fesztiváljára Cakó Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán, valamint Tóth Pál munkáit hívták meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását