2024. május 14. - Bonifác

Új igazgató a Könyvkiadó élén

Barna Imre, az Európa Könyvkiadó igazgatója lett a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) új elnöke; a tisztújító közgyűlésen Gál Katalint, a Vince Kiadó igazgatónőjét és Kocsis András Sándort, a Kossuth Kiadó vezérigazgatóját elnökhelyet
2008. november 12. szerda 15:37 - Hírextra
Az MKKE igazgatója tájékoztatott: minden évben kétszer tartanak közgyűlést; a keddi összejövetel teljes körű tisztújítás volt, az egyesülés tagjai a 18 esztendei munka után visszavonuló elnöküket, Bart Istvánt tiszteletbeli elnökké választották.

Elnökségi tag lett Borkúti László (Bíbor Kiadó), Dietrich Tamás (Bookline), Kőszeghy Péter (Balassi Kiadó), Lafferton Kálmán (Lafferton és Tsa), Lelkes Lajos (Mezőgazda Kiadó), Szántó György Tibor (Lex Copyright Office) és Szombathelyi Péter (Libri).

A felügyelő bizottság új elnöke Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. Zentai Péter László tájékoztatása szerint az elnöknek, a helyetteseknek, a tagoknak és a felügyelő bizottság elnökének 3 évre szól a mandátumuk, az egyesülés igazgatója 5 esztendőre kapta megbízatását.

A tisztújításon kívül értékelték a magyar könyvkiadás elmúlt és jövendőbeli időszakát is. Zentai Péter László pozitívumként értékelte, hogy létezik olyan európai uniós pályázat, amely a felsőoktatási könyvkiadói műhelyek létrehozását támogatja, ami azért lényeges, mert a tudományos- és szakkönyvkiadást jelenleg nem támogatja az állam. Tíz éve 600 millió forintos kerettel indult a támogatási rendszer, amely talpra állította a tudományos kiadást - hangsúlyozta az igazgató.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a bolognai képzés miatt új szak- és tudományos könyvek tömkelegére lenne szükség, de a forgalom egyre csökken, s egyre kevesebb ilyen jellegű könyvet tudnak kiadni. Az igazgató kitért az MKKE által a magyar irodalom és minőségi könyvkiadás támogatására kidolgozott Márai-programra, amely megfelelt volna a könyvkiadóknak, könyvtáraknak és íróknak egyaránt, de mégsem valósult meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását