2024. április 29. - Péter

Hamarabb elköltött pénzek

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács felrúgta saját akcióprogramját, legutóbbi ülésén váratlanul felosztotta a 2013-ig elkölthető oktatási forrásait, kizárva ezzel a kétévenként szakaszosan pályázni kívánó önkormányzatokat a fejlesztési lehetőség
2008. július 11. péntek 11:40 - Hírextra
Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke szerint "kapuzárási pánik" irányította a döntéshozókat, "pártdöntés született az MSZP-n belül, hogy a 2010-es választásig minden pénzt el kell költeni".

Hozzátette: a döntés szerint 2013-ig rendelkezésre álló, iskolafejlesztésre fordítható 22,3 milliárd forintból a jelenlegi 30 pályázó több mint 20 milliárd forintot kap, a többi településnek mindössze 1,7 milliárd forint maradt.

A politika Felülírja a szakmát - vélték a tanácstagok, akik Horváth Zoltán baranyai közgyűlési alelnök szerint egyöntetűen elutasítják a döntést, és levélben fordulnak az irányító hatósághoz, az európai uniós forrásokat felügyelő miniszterhez, sőt Brüsszelhez is, hogy semmisítsék azt meg.

Potápi Árpád, Bonyhád polgármestere szerint "lóvá tették őket", több éves előkészítő munkát, szabályokat, rendeleteket rúgtak fel a "törvénytelen döntéssel". Mint jelezte, ezáltal értelmetlenné váltak a súlyos érdeksérelmek árán létrehozott intézményi integrációk, települési társulások fejlesztési tervei.

Schmidt Jenő, a Somogy megyei Tab polgármestere szerint "önmagával megy szembe a kormány", ha módszeresen követik az elvet, hogy 2010-ig a források 85-90 százalékát elosztják, az építőipar területén kapacitási gondok is felléphetnek.

Kijelentette, nem csak az oktatás területén jelent ez problémát, a kistelepülések szennyvízkezelési, belterületi vízrendezési terveit is keresztülhúzza a politikai döntés.A sajtótájékoztató résztvevői egyetértettek abban, hogy a döntés sérti az esély- és a versenyegyenlőséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását