2024. április 19. - Emma

Újabb szennyezett patak

Szerves anyagtól szennyezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, szikszói Vadász-patak - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.
2008. július 10. csütörtök 09:42 - Hírextra
Kaposi Zoltán, a Szikszói Természet- és Környezetvédő Egyesület elnöke a lapnak úgy fogalmazott, hogy az egyesület nevében többször jelezte a szennyezést a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek. Véleménye szerint a szomszédos szennyvíztisztító a hibás. Úgy hallotta, annak a kapacitása kevés ahhoz, hogy esős időben a tisztítandó mennyiségű vizet befogadja. Kaposi Zoltán szerint tízmilliós nagyságrendű büntetés vár a szennyvíztisztítót üzemeltető cégre.

A zöldhatóság nyilatkozata szerint az első bejelentést követően azonnal másodfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el. Azóta többször rendkívüli szennyvízellenőrző vizsgálatot végeztek, amelyek szerint a határértéket meghaladó mennyiségben elsősorban szerves szennyező anyagok kerültek a patakba. A szennyező Szikszó Víz Kft. vállalta a patakmeder tisztítását. A készültséget pedig a felügyelőség mindaddig fenntartja, amíg a szennyvíztisztító telep tisztítási
hatásfoka nem áll helyre, fokozott figyelemmel kíséri a telep működését és vizsgálja a Vadász-patak vízminőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását