2024. április 29. - Péter

Varga Zoltán végigtárgyalja

Varga Zoltán végigtárgyalja a brókerbotrány büntetőperét, csak ezután kerül át a Legfelsőbb Bíróságra - mondta Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese egy szerdai háttérbeszélgetésen újságírói kérdésre válaszo
2008. július 9. szerda 14:40 - Hírextra
Varga Zoltán szeptember 1-jétől kerül át az LB-re. Ha az előzetes tervekkel ellentétben elhúzódna a per, ebben a minőségében nem fejezhetné be az elsőfokú eljárást.

A hatályos büntetőeljárási törvény ugyanis azt mondja ki, hogy "a tárgyalást hat hónapon belül ismétlés nélkül lehet folytatni, ha a tanács összetételében nem történt változás; egyébként a tárgyalást elölről kell kezdeni".

Kaposvári Bertalan szerint még ha elhúzódik is szeptemberre a tárgyalás, Varga Zoltán akkor is csak az elsőfokú per lezárása után kerül át a Legfelsőbb Bíróságra.

A Kulcsár-ügyben várhatóan e héten végig tartanak a védőbeszédek, az elsőfokú ítélet kihirdetésére az előzetesen kialakított menetrend alapján augusztus 22-én kerülhet sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását