2024. április 20. - Tivadar

Palesztin kislány ragaszkodik Izraelhez

Egy izraeli rakétatámadás során két éve megsérült, s ennek következtében megbénult palesztin kislány azért küzd, hogy abban az izraeli kórházban maradhasson, amely az életet jelenti számára.
2008. július 9. szerda 07:10 - Hírextra

A hatesztendős Maria Amin a vele egy autóban utazó édesanyját, nagyanyját és bátyját is elveszítette két évvel ezelőtt egy gázai robbanásban. Azóta édesapjával és öccsével él egy jeruzsálemi kórházban az izraeli védelmi minisztérium jóvoltából, amely azonban tavaly óta szeretné magáról lerázni ezt a terhet. Mint illetékesei közölték, Maria és családtagjainak ellátása csupán humanitárius gesztus volt, erre semmi sem kötelezte őket.


A kislány a kerekesszéket állával tudja irányítani, de folyamatos megfigyelésre szorul. Izraeli orvosai szerint, ha a bíróság - amely a gyerek állapota miatt kedden harmadszor is elnapolta az ügy tárgyalását - úgy döntene, hogy Mariának mégis el kell hagynia a kórházat és át kell költöznie a kijelölt rámalláhi rehabilitációs központba, az veszélybe sodorná az életét, mert ott nem tudják biztosítani számára azt az intenzív ellátást, amelyre bármikor szüksége lehet.


"Maria már nem kaphatja vissza az édesanyját, bátyját és nagymamáját, sőt a testét sem, de van amivel segíthetünk rajta, és ez az, hogy egész életében vigyázunk rá, mert nem képes életben maradni Izraelen kívül" - jelentette ki a gyerek ügyvédje.


Az apa szerint a szomorú ügy hátterében az állhat, hogy a bíróság nem akar precedenst teremteni a hosszú távú kezelés engedélyezésével, mert attól tart, hogy ez más, izraeli támadás során megsérült palesztinokat is felbátorítana.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását