2024. május 3. - Tímea, Irma

A halottkém szerint megölték Jackot

A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette Michael Jackson halálát, amelyet egy propofol nevű gyógyszer és egyéb körülmények miatti heveny mérgezés okozott.
2009. augusztus 29. szombat 07:57 - HírExtra
Az orvos szakértő pénteki bejelentése az első hivatalos közlés arról, hogy a popsztár halálát emberölésnek minősítették.

Az igazságügyi orvos szakértő elmondta: Michael Jackson haláláért alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol, valamint a Lorazepam nevű nyugtató a felelős.

A június 25-én Los Angelesben elhunyt énekes szervezetében Midazolam, Diazepam nevű szereket, továbbá Lidocaine-t és Ephedrine-t is kimutattak. Ez egy nyugtató-fájdalomcsillapító-élénkítő keverék. A Midazolam a Propofolhoz hasonló nyugtató, vastagbéltükrözéskor alkalmazzák az amerikai kórházakban; a Diazepam a Valium generikus verziója, izgalmi állapot csökkentésére adják; a Lidocaine fájdalomcsillapító; az Ephedrine pedig élénkítőszer.

A halottkém közlése szerint a toxikológiai vizsgálat teljes eredménye a Los Angeles-i rendőrség és a megyei kerületi ügyész kérésére titkos marad.

Nem hivatalosan már a hét eleje óta tudni lehet, hogy a Los Angeles-i halottkém szerint emberölés történt. Ezt a Los Angeles Times című lap közölte a jelentés Houstonban nyilvánosságra hozott fő megállapításai alapján. Kiderült, hogy a végzetes gyógyszerkeverék néhány órával a halál beállta előtt került az énekes szervezetébe.

A popsztár magánorvosa, Conrad Murray heteken át naponta adott propofolt az álmatlanságban szenvedő Jacksonnak. Az orvost emberöléssel gyanúsítják, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

Az 50 koncertből álló londoni turnéra készülő popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában hunyt el váratlanul; hirtelen szívleállás vezetett halálához. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra; sikertelenül próbálta újraéleszteni. A rendőrség a haláleset miatt indított nyomozás során arra kereste a választ, hogy milyen gyógyszerek játszhattak szerepet az előadó halálában, és az énekest kezelő orvosokat, köztük elsősorban Murray-t milyen felelősség terheli.

A Los Angeles-i rendőrség pénteken közölte: a még folyamatban levő nyomozás eredményeit átadják majd a helyi ügyészségnek, ahol eldöntik, hogy vádat emelnek-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

állampolgári
2009. október 12. 14:47
Michael Jackson és a pszichiátriai szerek

A világ megrendülten értesült Michael Jackson haláláról, és több híradás látott napvilágot arról, hogy a sztár milyen erős gyógyszereket, többek között antidepresszánsokat szedett. Az antidepresszánsok és hasonló szerek veszélyes mellékhatásait pedig számos halálesettel – köztük több híresség halálával – kapcsolatba hozták már.

Ha hinni lehet a nemzetközi sajtóban megjelent híreknek, a popkirály jó néhány féle szert, köztük fájdalomcsillapítókat és antidepresszánsokat szedett. Nem lenne meglepő, ha a vizsgálat összefüggést találna az énekes halála és e szerek mellékhatásai között, ugyanis ilyen szereket más hírességek halálával is kapcsolatba hoztak már. A 60-as évek amerikai rocklegendája, Del Shannon mindössze 15 nap antidepresszáns-szedés után öngyilkosságot követett el, de ide sorolható a Nirvana együttes énekese, Kurt Cobain is, aki egy pszichiátriai serkentőszeren töltötte a gyermekkorát, halálakor pedig vérében – a heroin mellett – egy másik pszichiátriai nyugtatót is találtak.

Az ilyen szerek mellékhatásairól szóló hírek nem újkeletűek. Az utóbbi években hivatalos gyógyszerhatóságok sorozatban jelentettek meg nemzetközi figyelmeztetéseket bizonyos pszichiátriai szerek – köztük antidepresszánsok – veszélyes mellékhatásairól. Egy magyar orvosi honlap szerint Magyarországon minden harmadik ember szed nyugtatót, antidepresszánst vagy fájdalomcsillapítót.

A Michael Jackson által – a híradások szerint – szedett pszichiátriai szerek magyarországi gyógyszerleiratában is szerepel, hogy ezek a szerek szívproblémákat, légzészavart okozhatnak. Nem kizárt, hogy újabb világhírű művész esett áldozatul annak a pszichiátriai gyógyszeriparnak, amely nemzetközi szinten 330 milliárd dolláros bevételt hoz minden évben.

További nformáció:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.:(1) 342-6355
E-mail: info@cchr.hu
Web: www.emberijogok.hu
...
2009. augusztus 29. 19:25
- MMR, Lendva HallgatÓ... | 2009. augusztus 29. 19:05

18:53 "ő" mondott mesét!, ezt:

"Lázár Ervin: (A Hétfejű Tündér c. kötet:
Mit ugrálsz, hideg?

Egy szép, augusztusi napon nyitva maradt a Szaratov ajtaja.

– Aha – mormogta odabent a Hideg –, most itt az alkalom!

Féloldalasan kislisszant a résen. Megállt a konyha közepén, rettentő szemmel körülnézett.

– Majd most megmutatom nektek! – sziszegte vészjóslóan.

Kihúzta magát, behajlított karját vállmagasságba emelte, fitogtatta az izmait.

Olyan izmai voltak, mint egy kafferbivalynak.

A Mozsár, a Konyhaszekrény, a Fületlen Bögre, az Épfülű Bögre, a Kávédaráló, a Háromlábú Hokedli, a Körömreszelő (mit keres egy körömreszelő a konyhában?), a Húsvágó Bárd, a Merőkanál, a Bojtos Butykos, a Tejesköcsög, a Piros Fedő, a Kék Fedő, az Alumínium Fedő, a Burátlan Lámpa, a Konyhaasztal és a Kettőbe Vágott Paradicsom hökkenten nézett rá.

A Hideg tánclépésben végiglejtett a konyhán, majd ökölvívóállásba helyezkedett.

Vészjósló hangon kérdezte:

– Melyikőtökkel kezdjem?

Körülnézett. Majd ezzel egyidőben azt mondta:

– Brrrr!

A konyhában mindenki behúzta a nyakát. Azt gondolták: „Jaj, nehogy rajtam kezdje!”

Csak a Körömreszelőnek (mit keres egy körömreszelő a konyhában?) jutott eszébe: „Mit akarhat ez kezdeni?”

A Hideg meg újra azt mondta:

– Brrrr!

Egy kövér verejtékcsepp jelent meg a homlokán. Bal karján elernyesztette az izmokat, a homlokához nyúlt, elkente rajta a verejtékcseppet. Közben a bal lába megroggyant.

– Majd én most… – kezdte volna újra, de csak szánalmas suttogásra telt.

Megroggyant a másik lába is.

– Ó, jaj! – mondta a Hideg, s már patakokban ömlött róla a víz.

Reszketett.

De azért még egyszer próbálkozott.

– Most megmutatom nektek… – nyöszörögte s elcsúszott. Minden ízében reszketve feküdt a konyha kövén.

– Segítség! – mondta ekkor. – Segítsetek! Gyorsan odafutott hozzá a Mozsár, a Konyhaszekrény, a Fületlen Bögre, az Épfülű Bögre, a Kávédaráló, a Háromlábú Hokedli, a Körömreszelő (mit keres egy körömreszelő a konyhában?), a Húsvágó Bárd, a Merőkanál, a Bojtos Butykos, a Tejesköcsög, a Piros Fedő, a Kék Fedő, az Alumínium Fedő, a Burátlan Lámpa, a Konyhaasztal és a Kettőbe Vágott Paradicsom.

Betámogatták az elalélt Hideget a Szaratovba, és rácsukták az ajtót.

– Ez még azért majd megmutatja nekünk, figyeljétek meg – mondta a Körömreszelő (mit keres egy körömreszelő a konyhában?). – Majd decemberben megmutatja.

A többiek hallgattak. Megértek már jó néhány decembert. A Mozsár egymaga százötvenet.

A Hideg meg gyógyulgatott a Szaratovban. "
---
A Szaratovot hátha nem értik meg, hát hűtőszekrényt mondott mindig B. ahelyett. És az elején nagyon összehúzta az ajkait, az i hangok ü szerűen jöttek... (szokása) ;-) ;-P Aztán belemerült egy "színészi előadásba"! ;-) ;-P
És az "... bográcsverseny" eszem-iszom... "ott még találkozhatunk" befejező-elköszönőjére: már akivel... ;-( Pl. akivel tavaly is? Ki miatt lett ma mese olvasó JÓ kedve - újra? :-o ;-P
Ja, és hallhattuk, igaz nem tőle, két versenyen kívüli VEGA bog-rács is készült-főtt ma du.!... Talán ezért, izé... azért? ;-P (A jókedv?)
...
2009. augusztus 29. 14:04
Hozzászólások (2)


Szóljon hozzá!


Feltételek!

#2 - MMR, Lendva HallgatÓ... | 2009. augusztus 29. 13:47

Beolvasták e cikket, innen? vagy bárhonnan itt:
(Tags: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, )
Előtte akkorát RACCSOLT (szokása) a líRa szóval, hogy javítani kellett azért... ;-P lila? vagy mi lett akkor előtte? ;-P
+ "Hlendván, Hjunájted fÖlvételével"... :-)

#1 - MMR, Lendva, HallgatÓ... | 2009. augusztus 29. 13:42

Beolvasták e cikket, innen? vagy bárhonnan itt:
(Tags: MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, )
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását