2024. április 23. - Béla

Életfogytig ingyen lehet tankolni

Az egekbe szökő olajárak miatt rendkívüli nyereményt vezettek be a floridai lottón: a "második helyezett", vagyis az, aki egy híján az összes számot eltalálta, élete végéig ingyen tankolhat.
2008. július 9. szerda 08:10 - Hírextra
Az életre szóló benzinadagot hetente egy alkalommal lehet elnyerni a következő két hónapban. Természetesen nem korlátlan üzemanyag-ellátásról van szó: a szerencsés nyertes élete végéig minden évben összesen 2600 dollár értékben (26 darab százdolláros) benzinkártyát kap, amellyel fizetés nélkül tankolhat a kutaknál.

Dél-Floridában, ahol az üzemanyag gallononként már átlagosan 4,3 dollárba kerül (literenként 167 forint), sok lottózó úgy érzi, még a jackpotnál is nagyobb főnyeremény lenne az ingyenes benzinellátmány, pedig az készpénzre átszámolva közel sem ér annyit, mint a fődíj. Ha valaki például 50 éven keresztül kapja is a benzinkártyákat, akkor is összesen "csak" 130 ezer dollárnyi nyereményre tenne szert, míg a jackpot negyedmillió dollár, amelyet ráadásul az ember azonnal kézhez kap.

Floridában azt követően döntöttek a benzinnyeremény bevezetése mellett, hogy egy felmérésből kiderült: ha az emberek választhatnának jelzáloghitelük egyéves törlesztőrészletének kiegyenlítése vagy az ingyen benzin között, a túlnyomó többség a díjmentes tankolásra szavazna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását