2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az olimpiáról

Az olimpia megrendezése minden szempontból kihívás, de egy rendkívüli alkalom is a kínai állampolgárok részére, hogy megmutassák a világnak, megértették az Olimpia egyetemes értékeit és szellemét!
2008. július 9. szerda 16:59 - Hírextra
Mondta Dobolyi Alexandra szocialista képviselő az EP Külügyi Bizottságának tagja, az Európai Szocialista Párt Kína felelőse az Európai Parlament strasbourgi plenáris vitáján 2008. július 9-én, ahol a képviselők a kínai helyzetet vitatták meg a földrengés után és az olimpiai játékok előtt.

Dobolyi felszólalását a következőképpen folytatta: "Egy világ egy álom", mint a pekingi olimpiai játékok szlogenje, teljes mértékben hangsúlyozza és hűen képviseli a Játékok alapelveit. Továbbá tükrözi az 1,3 milliárd kínai polgár törekvését ahhoz, hogy hozzájáruljanak egy békés és jobb világ megteremtéséhez.

Bízom benne, hogy az Olimpia egy kiváló alkalmat biztosít arra, hogy elmélyítsük, illetve kiterjesszük együttműködésünket Kínával számos területen"

A kínai emberi jogokkal kapcsolatban a képviselő asszony annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint "az Európai Uniónak egy eredményorientált emberjogi párbeszédet kell folytatnia Kínával, nem csupán értékalapú megközelítést. El kell, hogy fogadjuk, hogy az eredmények, csak lépésről-lépésre valósulhatnak meg."

A Dalai Lámával összefüggésbe Dobolyi a vita során elmondta, bizakodással tölti el, hogy a tárgyalások a Dalai Lámával ismét megkezdődtek. "

Itt is eredményorientált pragmatikus a tibeti és a kínai érdekeket figyelembevevő, jövőbe mutató párbeszédben vagyunk érdekeltek!"


" Fontos, hogy ne feledjük, az "Egy-Kína"elv az Európai Unió hosszú ideje meglévő politikai vezérfonala"- zárta felszólalását Dobolyi Alexandra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását