2024. május 4. - Mónika, Flórián

260 ezer forint lesz a távfűtés egy évre?

Augusztustól 5,5 százalékkal emelkedik Budapesten a távhő hődíja - mondta az InfoRádiónak Balogh Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője. Hozzátette, az emeléssel egy átlagos panellakás éves fűtési költsége bruttó 260 ezer forintra nő.
2008. július 9. szerda 12:34 - Hírextra
Ami változik a gázáremelkedés miatt, az az energiához kapcsolódó hődíj, a szolgáltatás alapdíja viszont marad a régiben - mondta az InfoRádiónak a Főtáv Zrt. szóvivője, aki arra figyelmeztetett: július elsejétől 10 százalékkal emelkedett a lakossági gáz ára.

De - tette hozzá - mivel a távhőt is gázból állítják elő Budapesten, ezért 5,5 százalékos hődíjnövekedéssel is számolni kell.

Balogh Róbert hangsúlyozta, az alapdíj nem változik, tehát magához a szolgáltatáshoz kapcsolódó költség nem nő. A fogyasztó átlagosan 800 forintos drágulást fog érzékelni. Hangsúlyozom - mondta -, ez egy átlagszám, a tényleges költségek nyáron akár 100 forintra is lecsökkenhetnek, télen pedig akár 1300 forintra is nőhetnek.

Idén már kétszer emelték a távhő díját, februárban 4,1, májusban pedig 6,1 százalékkal.

Így egy átlagos, 52 négyzetméteres pannellakás fűtéséért százalékosan a hődíj 50 százalékával fizetünk többet, de ez csak a teljes költség egy része - fejtette ki a Főtáv Zrt. szóvivője. Az 5,5 százalékos hődíjnövekedés körülbelül 3 százalékos éves tehernövekedést jelent - fejtette ki a szóvivő.

Így szavai szerint a mostani emeléssel egy átlagos lakás esetében alapdíjjal és hődíjjal együtt 260 ezer forintra nő a fűtés éves költsége.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását