2024. április 24. - György

2010 a fesztiválok éve lesz

2009-et a kulturális turizmus népszerűsítésének szenteli a Magyar Turizmus Zrt., 2010 pedig a Fesztiválok Éve lesz.
2008. július 9. szerda 17:26 - Hírextra
A Magyar Turizmus Zrt. azt követően döntött a 2010-es év tematikájáról, hogy májusban - kérdőív segítségével - begyűjtötte a turisztikai szolgáltatók, a szakmai szervezetek, az önkormányzatok, a Tourinform-irodák, az oktatási intézmények, a média és a társaság munkatársainak javaslatait.

Ennek eredményeként megszületett a döntés, hogy 2010-ben a magyar fesztiválkínálatot fogják népszerűsíteni, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy 2010-ben Pécs lesz Európa egyik kulturális fővárosa.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaly szintén a szakmában tevékenykedők megkérdezése alapján döntött arról, hogy belföldi tevékenységének középpontjába 2009-ben a kulturális turizmus kerül.

A kampányév célja Magyarország kulturális értékeinek, örökségének megismertetése és az erre épülő turizmus élénkítése lesz.

A tapasztalatok szerint a források egy-egy témára való összpontosításával hatékonyabban ösztönözhető a belföldi turizmus fejlődése.

A 2006-os Bor és Gasztronómia Évét 2007-ben a Zöldturizmus Éve követte, 2008 pedig a Vizek Éve - tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását