2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bajnai túllát a válságon?

A jelenlegi fejlesztések döntik el, a válság után hol jönnek újra létre a most megszűnő munkahelyek - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök kedden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) műszaki-természettudományos képzését erősítő, 7,726 milliárd forintos fejlesztési program támogatási szerződésének aláírásakor.
2009. május 26. kedd 19:28 - HírExtra
Most kell kezünkbe venni a saját sorsunkat, meghozni azokat a sokszor fájdalmas vagy átmeneti nehézségeket okozó döntéseket, amelyekkel új pályára állíthatjuk az országot - mondta a kormányfő.

A most induló fejlesztések arról szólnak, hogyan kerül ki erősebben a válságból Magyarország, hogyan lesz sokkal több új munkahely, például Szegeden is, mint amennyi megszűnt - közölte a kormányfő.

Szabó Gábor rektor elmondta, a SZTE, a bajai és a szarvasi főiskolákkal konzorciumban, 6,424 milliárd forintnyi támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán a műszaki-természettudományos képzés fejlesztésére, a kutatás-fejlesztési szolgáltatások javítására, valamint informatikai beruházásokra.

A 2011-ig tartó munka során tizenegy ingatlant újítanak föl, elkészül az SZTE Mérnöki Karának új, 3.300 négyzetméteres oktatási épülete is, s beszereznek több mint 1.600, oktatást és kutatást szolgáló laboreszközt, műszert.

A XXI. századi színvonalnak megfelelően felújítják a természettudományi kar laboratóriumait a Dóm tér körül, melyek még Klebelsberg Kunó egykori kultuszminiszter kezdeményezésére épültek a múlt század húszas éveiben.

Három hónap múlva elkezdődik az egyetem központi épületének rekonstrukciója is, ahol regionális innovációs és szolgáltató központot alakítanak ki, valamint folytatódik az SZTE informatikai infrastruktúrájának korszerűsítése - foglalta össze a fejlesztési program főbb elemeit a professzor. Hozzátette: emellett a bajai és a szarvasi főiskolán is felújítanak több oktatást szolgáló ingatlant.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását