2024. május 6. - Ivett, Frida

Természetes folyamat a forint erősödése

A forint erősödése mögött természetes folyamat van, hiszen Magyarország néhány évvel ezelőtt olyan felzárkózási pályát választott, ami nem az infláción, hanem az árfolyamon keresztül zárkóztatja fel az EU-árszinthez a magyarországi árszintet - mondta Varg
2008. július 8. kedd 16:17 - Hírextra
A Fidesz alelnöke arra a hírre reagált, hogy a forint hétfőn délután újabb rekordot állított be a bankközi kereskedelemben, s ezt az erejét kedd délelőtt is megőrizte.

Az eurót a budapesti bankközi kereskedelemben 231,20 forinton is jegyezték, az árfolyam később 231,50 forintra húzódott vissza. Kedd délelőtt 231,80/90 forinton jegyezték az eurót.

"Magyarország jó néhány évvel ezelőtt egy olyan felzárkózási pályát választott, ami nem az infláción, hanem az árfolyamon keresztül zárkóztatja fel a magyar árakat az EU-árakhoz.

Ebben a tekintetben a forint erősödése mögött - azt kell mondani - egy természetes folyamat van, hatása azonban nem elhanyagolható" - válaszolta a volt pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére.

Mint mondta, amíg a korábbi monetáris politika törekedett arra, hogy korlátozza a forint erősödésének veszteségét, korlátozza ennek a hatását, addig a mostani monetáris politika - úgy tűnik - erre kevéssé törekszik.

Meg kell hallani az exportáló vállalkozók segélykiáltását, ami ennél az árfolyamnál hallatszik - mutatott rá. Bajnai Gordon gazdasági miniszterként elfeledkezik arról, vannak teendői azzal kapcsolatban, hogy a magyar exportáló cégek ne menjenek tönkre - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását