2024. május 2. - Zsigmond

Felreppentek a baromfiárak

Ezen a héten, illetve a jövő hét elején átlagosan 6-8 százalékkal emelik átadási áraikat a baromfifeldolgozók - közölte Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke. A szakember elmondta: az áremelést azért tartják szükségesnek, mert nőttek az energiakölt
2007. február 19. hétfő 15:49 - Hírextra
A kiskereskedelmi áruházláncok felülvizsgálták korábbi álláspontjukat, és már készek elfogadni az árnövelési szándékot. Bárány László szerint a jelenlegi, keresleti piac húsvétig biztosan, de inkább ez év június elejéig-végéig fennmarad. Így a fogyasztói árak termékcsoporttól függően kilogrammonként 25-35 forinttal emelkednek a közeljövőben.

Az ágazat áremelési szándékát egy hónappal ezelőtt Takács László, a Baromfi Terméktanács igazgatója már jelezte. Akkor azt mondta az MTI-nek, hogy átlagosan minimum 10 százalékos áremelést tart szükségesnek a különféle baromfitermékek átadási áraiban, 5-15 százalék közötti szórásban.

Erre az érdekképviseleti vezető már akkor is látott némi esélyt, de elismerte, hogy az áremelést nehéz lesz érvényesíteniük a feldolgozóknak, mivel a kiskereskedelmi áruházláncok általában nem akarják elfogadni az árnövelési szándékot. Most ez a helyzet változott meg gyökeresen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását