2024. július 18. - Frigyes

Magyar filmek Jeruzsálemben

Forgács Péter két alkotását, a Von Höfler vagyok és a Saját halál című filmeket, valamint Fliegauf Benedek Tejútját is meghívták a csütörtökön kezdődő 25. Jeruzsálem Nemzetközi Filmfesztiválra - közölte a Magyar Filmunió munkatársa kedden az MTI-vel.
2008. július 8. kedd 13:05 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán tájékoztatása szerint a Von Höfler vagyok című kétrészes alkotás, mely a Höfler család amatőr felvételeit felhasználva kelt életre sorsvonalakat, az archív anyagok kreatív felhasználásának elismerésére alapított Isracrad-díjért, valamint a Jewish Experience díjért száll versenybe.

A Nádas Péter írása alapján készült, 2007-es Saját halál című mozgóképet a filmművészet újdonságait felvonultató Panoráma programban mutatják be - tette hozzá, megjegyezve, hogy Forgács Péter mindkét film bemutatóján részt vesz.

A Panoráma programban tűzik műsorra Fliegauf Benedek Tejút című filmjét is, mely az elmúlt év egyik kiemelkedő magyar fesztiválsikere volt.

Az 1986-ban Lia van Leer által alapított jeruzsálemi seregszemle Izrael legrangosabb filmes eseménye. A sokszínű program keretében minden műfajban mutatnak be filmeket.

A fesztivál nemzetközi díjai: a legjobb játék- és dokumentumfilmnek járó elismerés (In Spirit of Freedom) és a mediterrán országok legjobb játék- és dokumentumfilmjének járó díj (In Pursuit of Peace & Tolerance for Mediterranean Cinema).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását