2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elhunyt Earl Palmer

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Earl Palmer amerikai dobos, aki a rock and roll korszak egyik legjobb ütőhangszerese volt. Szóvivője szerint a hét végén, hosszas betegeskedés után érte a halál Los Angeles-i otthonában.
2008. szeptember 21. vasárnap 16:04 - Hírextra
A rock and roll egyik királya, Little Richard életrajzában azt írta, hogy Palmer minden idők legjobb sessiondobosa volt. Little Richard igazán közelről ismerhette, hiszen leghíresebb dalát, a Tutti Fruttit - több más száma mellett - Palmer dobolta a lemezfelvételeken. Az 50-es, 60-as és 70-es évek legnagyobb dobosának nevezte őt egykori zenésztársa, Ed Vodika zongorista, aki egykor tagja volt triójának.

A New Orleans-i születésű Palmer a múlt század negyvenes éveitől kezdve egészen a hetvenes évekig zenélt. Nem csak a rock ad roll korszakban kísért jelentős művészeket, a New Orleans-i rhythm and blues és blues jó néhány előadójának felvételén és koncertjén is fontos közreműködőként ismerték el.

Dobolt a Fats Domino, Ike és Tina Turner, Elvis Costello, Frank Sinatra, Neil Young, Ray Charles és sok más élvonalbeli zenész mellett-mögött. Phil Spector producer is meghívta számos művészét kísérni. Több ezer felvételen olvasható a neve.

Hosszú pályafutása elismeréseként 2000-ben bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását