2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Családkongresszus

Veszprémben rendezi meg a hetedik családkongresszust a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) július 10. és 13. között - közölték kedden Budapesten sajtótájékoztatón az egyesület vezetői.
2008. július 8. kedd 14:05 - Hírextra
A kongresszus mottója: "Köszönet a családért!" A résztvevők három fő nézőpontból foglalkoznak a családok jelenlegi helyzetével: mit köszönhet a családoknak a társadalom, mit köszönhet az egyénnek a család, illetve mit köszönhetünk a családokért tevékenykedő szervezeteknek - mondta Benkő Ágota, a szervezőbizottság elnöke, a NOE korábbi elnöke.

A témaválasztás annál is inkább aktuális, mivel a jelenlegi társadalmi "csődhelyzetre" egyetlen helyes válasz a család, a családban élés, a családok megerősítése - fogalmazott Benkő Ágota.

A várhatóan közel ezer résztvevő, akik nem csak nagycsaládosok lesznek, előadásokat hallgathatnak meg a témák szakértőitől, demográfusoktól, ökológusoktól, pedagógusoktól, majd csoportfoglalkozásokon vitathatják meg az elhangzottakat.

"Családban élni jó és nagy családban még jobb" - hangsúlyozta Szabó Endre a NOE elnöke az egyesület szlogenjét.

A kongresszuson, a népesedés világnapján, július 11-én adják át a "családbarát önkormányzat" díjakat, amelyeket az idén Aparhant, Pilisszentiván, Szentes és Szigetszentmiklós polgármestere vehet át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását