2024. április 19. - Emma

SOS-jelzés mindenki felé

2007. 07. 07-én nagyszabású világméretű koncertsorozatot szerveztek Live Earth néven. A cél nem volt kisebb, mint fellépni a globális felmelegedés ellen, vagy legalábbis felhívni a figyelmet a bajra, és kiutakat keresni, az egyénnek megmutatni, hogy milye
2008. július 7. hétfő 15:19 - paulson
Bár a Live Earth célja nemes, és egy másodpercig sem szeretnénk kötekedni, azért elgondolkodtató, hogy a hatalmas összefogás sztárjai közül hányan járnak a hétköznapokban is magánrepülőgéppel, és ökológiai lábnyomuk vajon elég kicsi-e ahhoz, hogy tömegek számára szolgáljanak példaképként.

A szándék (a vészjelzés) azonban értékelendő. Arról nem is beszélve, hogy az ügyért fellépő zenészek közt akadnak szép számmal olyanok, akiket semmiféleképpen sem neveznénk  „audiális környezetszennyezőknek”, zenéjükkel megérdemelten tartoznak a rock élvonalába, közülük többen már évtizedek óta.

Csak Londonban olyan zenekarok koncertjeire tombolhatott a – reménybeli – környezettudatos közönség, mint a Metallica, a Foo Fighters, a Red Hot Chili Peppers, a Kasabian vagy a Genesis. Óriásokból az amerikai Giants Stadionban sem volt hiány: a Police, a Smashing Pumpkins, Bon Jovi és a Fall Out Boy legénység igyekeztek javítani bolygónk helyzetén dalaikkal.

Mai klipválasztásunk is a fellépők egyikétől származó dal. A Linkin Park Tokióban, Japánban lépett fel tavaly az esemény alkalmából. A zenekar számára az ezredforduló táján megjelent „Hybrid Theory” hozta el a világhírt és a népszerűséget. Mi, a Live Earth keretein belül rendezett koncerten is elhangzó What I’ve done-t és klipjét ajánljuk mindenki figyelmébe.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását