2024. április 29. - Péter

Három magyar a 32 között

Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor és Imre Géza bejutott a legjobb 32 közé férfi párbajtőrben a kijevi vívó Európa-bajnokságon.
2008. július 7. hétfő 15:54 - Hírextra
A tavaly világbajnok Kulcsár ellenfele a 64-es tábla első fordulójában a svájci Kauter volt. Egészen az asszó utolsó szakaszáig a magyar párbajtőröző irányított, egy perccel a vívóidő lejárta előtt 8-5-re vezetett.

Három másodperccel a befejezést megelőzően viszont már a svájcinál volt az előny (9-10), de Kulcsár a következő pillanatban egyenlített (10-10).

Az egyperces hosszabbításban előbb Kauter ért el találatot, ám nem szólalt meg a fegyvere, így folytatódott az összecsapás. Hiába reklamált a svájci, fegyvert kellett cserélnie. A kényszerszünetben Kulcsár rendezte gondolatait, majd a vezényszó után szinte azonnal bevitte a továbbjutást jelentő utolsó tust (11-10).

Boczkó nagyon magabiztosan nyert a szerb Nikolic ellen, míg Imre Géza türelmes vívással őrölte fel az észt Salm ellenállását. A negyedik magyar induló, Kovács Iván a selejtezőben búcsúzott.

Eredmények:
a 64 között:
Kulcsár Krisztián-Fabian Kauter (svájci) 11-10 (hosszabbítás után)
Boczkó Gábor-Danilo Nikolic (szerb) 15-8
Imre Géza-Juri Salm (észt) 15-10
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását