2024. május 16. - Mózes, Botond

Gemenci Nagydíj

Immár 34. alkalommal rendezik meg a Gemenci Nagydíj nemzetközi országúti kerékpáros versenyt, amelyen 11 ország 20 csapata vesz részt.
2008. július 7. hétfő 13:47 - Hírextra
Amint az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: a világranglista-pontokért is zajló, 1,6 millió forint összdíjazású viadal csütörtökön 16 órakor kezdődik a hagyományos hegyi egyéni időfutammal. A résztvevőknek a szekszárdi Garay térről a Kálvária tetőre kell felkapaszkodniuk, a táv 2000 méter.

Másnap Kaposvárról rajtol a mezőny 15 órakor, a cél 171 km-rel "odébb", Szekszárdon lesz. Szombaton Szekszárd és környékét járja be a karaván, 163 km-en. Kísérőprogram lesz este 9-től a megszokott, villanyfényes háztömbkörüli verseny.

A Gemenci Nagydíjon rajthoz áll többek között az olimpiára készülő Kusztor Péter és a friss országúti bajnok Madaras Zoltán is.

Mindhárom napon koncertek és egyéb látványos programok színesítik a viadalt. Szombaton Szekszárdon családi kerékpáros napot is tartanak a T-Mobile jóvoltából.

Az Alisca-Bau 34. Gemenci Nagydíj programja:
csütörtök: prológ, Szekszárd 2 km-es hegyi egyéni időfutam
péntek: 1. szakasz, Kaposvár-Szekszárd 171 km
szombat: 2. szakasz, Szekszárd-Szekszárd 163 km
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását