2024. május 14. - Bonifác

Enyhítést kért

Az enyhítő szakasz alkalmazását kérte és a sértettek felróható magatartását fejtegette védőbeszédében Kulcsár Attila ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hétfőn.
2008. július 7. hétfő 15:12 - Hírextra
A védő szerint a pénzt "odatették Kulcsár Attila lába elé, hogy belebotoljon". Mint mondta, a sértett K and H Equities "felróható magatartása" is nagymértékben elősegítette, mi több előidézte a bűncselekmény-sorozatot, és ez Kulcsár vonatkozásában nyomatékos enyhítő körülmény, csakúgy, mint a vádlott beismerő, feltáró jellegű vallomása.

Továbbá a védő szerint a mintegy 3 milliárdos kár "rövid időn belül bőven megtérül" az eljárás során zár alá vett vagyonokból, s ez nagyrészt Kulcsárnak köszönhető.

Mindezek miatt a védő indítványozta, hogy a bíróság Kulcsár Attila esetében a vádbeli, minősített sikkasztás 5-10 évig terjedő büntetési tétele helyett a büntető törvénykönyv enyhítő szakaszának megfelelően csupán a 2-8 évig terjedő büntetési tétel alkalmazását mérlegelje.

Továbbá tekintsen el a vagyonelkobzástól, miután Kulcsár teljes vagyona zár alatt van a polgári jogi igények kielégítése céljából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását