2024. április 25. - Márk

Átadták az idei év egymilliomodik üdülési csekkjét

Antalkáné Mihály Annamáriának, aki 18 éve a MÁV alkalmazottja, az ebből az alkalomból kiállított "arany üdülési csekket" Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója és Karácsony Mihály, a Magyar Nemze
2008. július 7. hétfő 16:45 - Hírextra
Kiss Péter köszöntőjében elmondta: ebben az évben a gazdálkodók 25 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket, a felhasználók száma várhatóan az eddigi egymillióról kétmillióra nő majd. Hozzátette: az üdülési csekk szolgáltatás piackonformnak bizonyul, egyre nő az igénybe vevők és a csekket elfogadó helyek száma.

A miniszter számadatokat közölve elmondta még, hogy kilencezer elfogadóhelyen huszonhétféle szolgáltatást lehet üdülési csekkel igénybe venni.

Heinczinger István ehhez hozzátette: a MÁV-nál 2002 óta lehet igényelni béren kívüli juttatásként üdülési csekket, az idei év első felében ötezer MÁV-munkavállaló igényelte azt.

Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke kiemelte, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az üdülési csekk "intézményével" minden szereplő elégedett. Örömét fejezte ki, hogy a turisztikai szakma is felismerte a rendszerben lévő lehetőségeket.

Az üdülési csekket tíz éve, béren kívüli juttatásként vezették be Magyarországon, jelenleg a minimálbér értékéig, tehát 69.000 forintig adó- és járulékmentesen vásárolhatják azt a munkaadók munkavállalóik részére.

A felhasználói kör mára kibővült, az üdülési csekket nem csak szálláshelyeken, hanem éttermekben, múzeumokban, továbbá különböző sportrendezvényekre és utazáshoz is fel lehet használni.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt a kormány és a hat szakszervezeti konföderáció 1992-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a munkavállalók, a szakszervezeti tagok, azok családtagjai, nyugdíjasok szociális célú, kedvezményes üdültetését biztosítsák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását