2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Williams megverte Williamst

A címvédő amerikai Venus Williams nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben két játszmában, 1 óra 51 perc alatt legyőzte testvérét, Serena Williamst.
2008. július 5. szombat 19:13 - Hírextra
Eredmény:

női egyes, döntő:

Venus Williams (amerikai, 7.)-Serena Williams (amerikai, 6.) 7:5, 6:4

A 27 éves V. Williams ezzel ötödször (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) diadalmaskodott Wimbledonban, húga korábban két alkalommal győzött (2002, 2003), s mindkétszer nővérét győzte le.

A nyitójátszmát az ifjabbik Williams testvér kezdte jobban: már a mérkőzés elején brékelte nővérét, és 3:1-re, majd 4:2-re elhúzott. A címvédő azonban elkezdett keményen támadni, Serena egyre többet hibázott, így Venus kiegyenlített (4:4), majd a kavargó szélben 53 perc alatt előnyhöz is jutott. Az első szettben a nyerő ütések (19-14) és az ászok (6-1) számában is Serena volt az eredményesebb, ám az összes pont viszonylatában Venus nyert (49-48).

A folytatásban, a harmadik játékban hatalmas adok-kapok alakult ki: Serenának több bréklabdája is volt, végül a tizenharmadikat (!) ki is használta (2:1). Ám öröme nem tarthatott sokáig, mert Venus azonnal visszaszerezte, amit elveszített, s ezzel kezdődhetett minden elölről. Ezt követően egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos, aztán Venus 5:4-es vezetésénél két meccslabdához jutott. Az elsőt - egy pazar ásszal - hárította Serena, ám a másodikat már nem tudta kivédeni.

A két klasszis a szombatival együtt összesen hét Grand Slam-tornán vívott "családi" döntőt, és ebben a párharcban még mindig az ifjabbik Williams lány vezet 5-2-re.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását