2020. augusztus 9. - Emőd

Phelps újabb világcsúcsot döntött

Újabb világcsúcsot úszott szombaton, ezúttal 200 m vegyesen Michael Phelps az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyén, Omahában.
2008. július 5. szombat 11:30 - Hírextra
Az amerikai szuperklasszis 1:54.80 idővel szárnyalta túl 18 századmásodperccel saját, 1:54.98 mp-es világrekordját, amelyet tavaly állított fel a melbourni úszó világbajnokságot. Újabb győzelmével Phelps immár a negyedik egyéni úszószámban kvalifikálta magát a pekingi olimpiára.

Az amerikai válogatón ez már Phelps második világcsúcsa: a verseny első napján a sportág jelenlegi első számú klasszisa 4 perc 5.25 másodperces rekordot állított fel a 400 méteres vegyes úszásban, megdöntve saját világcsúcsát.

A 22 éves, hatszoros olimpiai bajnok - aki 2004-ben, Athénban a féltucat arany mellé két bronzot is szerzett - egyedi bravúrra készül, hiszen Pekingben szeretné megdönteni a honfitárs Mark Spitz egy olimpián belül elért rekordját - München, 1972, hét aranyérem -, ehhez azonban legalább nyolc számban kell kvalifikálnia magát az augusztusi játékokra a omahai Qwest Centerben zajló versenyprogramon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását