2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Hisz a tisztaságukban

Az etióp csodafutó, Haile Gebrselassie szerint a pekingi olimpián három aranyat is világcsúccsal nyerő jamaicai sprinter, Usain Bolt doppingszerek nélkül érte el sikereit.
2008. szeptember 29. hétfő 08:01 - Hírextra
A berlini maratonit vasránap világcsúccsal megnyert Gebrselassie a hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrongot is ártatlannak tartja.

"Nem sportszerű valakit azért kritizálni, mert gyorsan fut" - mondta a 35 éves atléta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában. "Bolt számomra egy nagyon tehetséges sportoló. Én abban sem láttam semmi kivetnivalót, ahogy Usain az olimpiai győzelmeit ünnepelte. A show hozzátartozik a nagy versenyekhez. Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszett, szerintem csak annyi történt, hogy őszintén örült."

Gebrselassie elmodta véleményét az Armstrongot ért doppingvádakról is."Amíg valakinek nincs pozitív tesztje, addig nem szabad semmivel sem vádolni. Nincs okom azt feltételezni, hogy Armstrong tiltott szerekkel érte el sikereit.

Azt gondolom, hogy a doppingolók át tudják verni az egész világot, de saját magukat, a szervezetüket nem csaphatják be és egyszer minden vétkes szembesül tette következményeivel. A tiszta felkészülés nagyon fontos a sportban, hiszen ellenkező esetben nem is a sportolók, hanem az orvosok és gyógyszergyárak versenyeznének egymással."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását