2024. május 2. - Zsigmond

Mikola szerint titkos terveket szőnek a szocialisták

Mikola István szerint a szocialisták a társadalombiztosítás átalakítása kapcsán mintha titkos tervezet szövögetnének; az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke ezt a véleményét elmúlt hónapok történései alapján fogalmazta meg a Magyar H
2008. július 5. szombat 11:22 - Hírextra
A kisebbségben kormányzó szocialisták mintha titkos terveket szövögetnének, ezt teszik a pénztártörvény visszavonása óta. Érdekes figyelni Kökény Mihály szakbizottsági elnök megnyilvánulásait - közölte Mikola István. Most az látszik - fejtegette -, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megyei kirendeltségeinek rendszerét akarják erősíteni, helyreállítani.

Mikola István kérdésre válaszolva közölte: illett volna, hogy beszéljenek vele a tervekről. Mint mondta, állítólag Székely Tamás is szeretne vele beszélgetni, ám ez eddig nem sikerült. Közölte: nem bízik az egészségügyi miniszterben.

Arra a kérdésre, hogy milyen megoldásokat tudna adni a Fidesz az egészségügyi problémákra, Mikola azt mondta: folytatniuk kell a rendszer társadalmilag is elfogadott átalakítását, aminek a polgári kormányzás idején már voltak eredményei. A népegészségügyi mutatókra kell alapozni az ellátást, a finanszírozást, másként nem működik hatékonyan a rendszer - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását