2024. május 7. - Gizella

Bozsik és Beé is a férfi kajaknégyesben

Az eredeti tervekkel ellentétben már szombaton lebonyolították a szétlövést a pekingi olimpián induló 1000 m-es férfi kajaknégyessel kapcsolatban: az újabb különversenyt Bozsik Gábor nyerte Beé István és Boros Gergely előtt.
2008. július 5. szombat 20:53 - Hírextra
Ez azt jelenti, hogy a vezérevezős Sík Márton és a hozzá hasonlóan biztos csapattag Vereckei Ákos mellett Bozsik és Beé alkotja majd a kvartettet az ötkarikás játékokon. Az elnökség pénteki döntése szerint az egységből kimaradó Boros is megkapja azon szövetségi támogatásokat, mintha vízre szállna Pekingben, továbbá kiutazik az olimpiára.

Az újabb pótválogatóra azért került sor, mert a férfi kajak szakág csak hét kvótát szerzett, a válogatókon kvalifikált versenyzők száma pedig nyolc volt. Szombaton 800 m-en, egyesben mérték össze erejüket a résztvevők, mivel ez a táv áll időtartamban a legközelebb az 1000 méter négyeséhez.

Ezzel az utolsó kérdés is eldőlt az ötkarikás kajak-kenu válogatottal kapcsolatban. Korábban a nőknél Kovács Katalin (K-1 500 m), a Kovács, Janics Natasa duó (K-2 500 m), a Kovács, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics négyes (K-4 500 m), a férfiaknál pedig Vajda Attila (C-1 500 és 1000 m), a Kozmann György, Kolonics György kettős (C-2 500 és 1000 m), valamint Vereckei (K-1 500 m), Benkő Zoltán (K-1 1000 m) és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (K-2 500 és 1000 m) biztosította a helyét az utazók között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását