2024. április 30. - Katalin, Kitti

Dübörgő Vizeskocka és kocogó királyok

Cseh Laci ma hajnalban megszerezte harmadik ezüstjét is a 200 vegyes fináléjában, napközben pedig beindult a nagyüzem: elkezdődtek az atlétikai versenyek, Pars első helyen döntős kalapácsvetésben. A vízilabdás lányok pedig győztek és már elődöntősök. Emel
2008. augusztus 15. péntek 15:22 - Hírextra
A mai nap eddig tipikusan olyan a magyarok számára, hogy nem lehet eldönteni: most akkor lehet örülni, vagy nem. A vízilabdás lányok fantasztikus győzelme ugyan meghozta az ember kedvét, sőt Cseh Laci újabb ezüstfutama is szívet melengető volt, sőt Pars Krisztiánnak döntőjének is örül az ember. De a másik oldalon ott a párbajtőrözők szörnyű szereplése és a többi sikertelenség, nem is beszélve a soha ránk nem találó aranyról.

Délután ismét beindult az élet a Vizeskockában, újabb előfutamokkal folytatódott a nap. Mi is érdekeltek voltunk az 50 gyors előfutamában a nők között, ugyanis a fiatal Dobár Éva bemutatkozott élete első olimpiáján. 26.33-as ideje nem is tűnik rossznak elsőre, igaz, hogy ezzel csak a 41. helyet tudta megkaparintani. A döntőbe egyébként az ausztrál Cate Campbell kvalifikálta magát a legjobb idővel (24.20).

Kis Gergő viszont nagyon közelebb állt a döntőhöz – s most ne a vízilabdás Gergőre gondoljanak, hanem az úszóra, tudják, Cseh Laci első ezüstjénél a 400 vegyesen ő is ünnepelhetett egy hatodik helyet – és az időeredményével sem lehet elégedetlen, de azért jócskán lemaradt ő is az 1500 méter gyors következő körétől, ami ezen a távon már a döntő.

100 méter királyság

Persze nem csak az uszodában zajlik az élet, hanem az atlétikai versenyeknek otthont adó Központi Stadionban is, de nevezhetjük Nemzeti Stadionnak vagy Madárfészeknek is – fiatal kora ellenére már elég sok névvel illetik. Szóval a délelőtti óriási magyar siker mellett (Pars Krisztián ugye elsőként jutott be a vasárnapi kalapácsvető döntőbe) azért már a legnagyobb sztárok is meg-megmutattak valamit tudásukból. Az egész atlétika fő versenyszámának tartott férfi 100 méteres síkfutás három nagy favoritja például egészen eltérő hozzáállással tudta le a ma délutáni második körös előfutamot.

A világcsúcstartó (9.72) jamaicai Usain Bolt úgy gondolta, ráijeszt egy kicsit a riválisokra és 9.92-vel elsőként abszolválta a kört, mintegy jó királyként maga mögé utasítva az egész udvartartását. Nem így gondolkodott a másik nagy esélyes amerikai Tyson Gay, aki egy könnyed péntek esti kocogással tizedikként ment tovább a középdöntőbe a 10.09-cel. A középutat választotta viszont Asafa Powell, akinek a 10.02-je így is elég volt a negyedik helyre.

Persze ez még messze nem irányadó mindhármuk formájával kapcsolatban, az azonban elgondolkodtató, mit tud Bolt, ha könnyedén ilyet fut egy előfutamban…

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását