2024. május 3. - Tímea, Irma

Kerámiák a kalapács alatt

Összesen 260 milliós összkikiáltási árról indul szerdán a Virág Judit Galéria és Aukciósház őszi árverése. A Budapest Kongresszusi Központban délután hat órától 201 festmény és 6 Zsolnay kerámia kerül kalapács alá - tájékoztatta a Független Hírügynökséget
2007. október 16. kedd 17:55 - Hírextra
A Virág Judit Galéria és Aukciósház 26. árverésének anyaga a 19-20. századi magyar festészet kiemelkedő alkotóinak munkáiból állt össze. Az aukción kalapács alá kerül Rippl-Rónai József egyik legszebb női pasztellképe is. A 90 év után - 1998-ban felbukkant, Csukly Károlyné arcképe című festmény kikiáltási ára: 12 millió forint, közölte a galériatulajdonos.

Az őszi árverésen a közönség Mednyánszky László, Koszta József, Aba-Novák Vilmos, Lotz Károly, Molnár József és Benczúr Gyula mellett többek között Batthyány Gyula, Kádár Béla és Vaszary János képeit vásárolhatja meg.

Az aukció másik egyedi darabja egy szintén Rippl-Rónai alkotás. A művész az Andrássy-palota ebédlőjéhez készített étkészletének egy egyedi kivitelű tányérja is kalapács alá kerül. A kortárs festők közül, mások mellett, Barcsay Jenő, Bálint Endre, Anna Margit, Konok Tamás, Deim Pál, Váli Dezső és Fehér László alkotásaira is licitálhatnak az érdeklődők szerdán délután hat órától a Budapest Kongresszusi Központban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását