2024. május 28. - Emil, Csanád

Magyar-szlovák onkológiai együttműködés

Magyar-szlovák együttműködési megállapodást írt alá a daganatos betegségek hatékony gyógyításáról a két ország egészségügyi minisztere, Székely Tamás és Richard Rasi, akik erről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be Budapesten.
2008. július 3. csütörtök 15:20 - Hírextra
A szlovák miniszter kiemelte, hogy reményeik szerint ez az együttműködés nemcsak a határ mentén, hanem a két ország egész területén működni fog.

Székely Tamás elmondta: a megállapodás a szervezett rákszűrési programokról, az ezzel kapcsolatos jogszabályi háttérről, az egészséges táplálkozás érdekében kifejtett tevékenységről szól.

A két miniszter megállapodása szerint az onkológiai intézetek közötti együttműködés keretében szlovákiai orvosok érkeznek az ősz folyamán tapasztalatcserére Budapestre, az Országos Onkológiai Intézetbe. Richard Rasi hangsúlyozta, hogy aktív együttműködés fog kialakulni a két ország onkológusai között, s ez mindkét országnak a hasznára válik.

Az együttműködési megállapodás a "Közös múlt - közös jövő" programja alapján jött létre, amelyet Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök 2007. június 18-i pozsonyi találkozóján fogadott el - tartalmazza a sajtótájékoztató háttéranyaga.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását