2024. május 3. - Tímea, Irma

Demonstrációkavalkád lesz szobaton

Négy demonstráció lesz szombaton Budapest központjában, s bár ezek között lesznek egymással ellentétes célúak is, a rendőrség mindegyiket tudomásul vette - jelenti a HavariaPress. A négy demonstráció egyike a Szivárvány Misszió Alapítvány által bejelentet
2008. július 3. csütörtök 07:54 - Hírextra

Ugyanerre az időpontra és azonos - csak épp ellenkező irányú - útvonalra jelentett be felvonulást egy magánszemély, majd három órával az előbbiek után a Rendszerváltó Fórum is végigvonul az Andrássy úton. Mindezekhez társul a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 statikus demonstrációja is a Liszt Ferenc téren, amit két órai időtartamra jelentettek be, aznap késő délutánra.

A rendőrség mind a négy demonstrációt tudomásul vette, miután lefolytatta a bejelentőkkel az egyeztető tárgyalásokat. Mivel szombaton ellentétes célú demonstrációk zajlanak ezeken a helyszíneken, ezért a tárgyalásokon a BRFK munkatársai nagy körültekintéssel, a résztvevők biztonságát szem előtt tartva tárgyaltak a bejelentőkkel, akik maximális együttműködést tanúsítottak és elfogadták a rendőrség biztonságra vonatkozó javaslatait.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy sem most, sem korábban nem vizsgálták a gyülekezési joggal élni kívánó csoportok hovatartozását, csakis a jogszabályokban rögzített - a gyülekezési törvényben deklarált - jogok érvényesülését biztosították és biztosítják. Hangsúlyozza a BRFK közleménye azt is, hogy a rendőrségnek törvény adta kötelessége megvédeni a közrendet, közbiztonságot, ezért ha bármiféle bűncselekményt, vagy szabálysértést észlelnek a rendezvények kapcsán, akkor következetesen és szigorúan, a fokozatosság elvét betartva fognak fellépni a szabályokat megszegőkkel szemben.

Ettől függetlenül a Budapesti Rendőr-főkapitányság igyekszik mindent elkövetni annak érdekében, hogy a demonstrációk nagyobb atrocitástól mentesen, békésen teljenek, a biztonsági kockázatot a minimálisra csökkentve. A nagyobb biztonság érdekében Budapest rendőrfőkapitánya szombat reggeltől vasárnap hajnalig fokozott ellenőrzést is elrendelt el a fővárosban, a közbiztonságra veszélyes eszközök, illetve a potenciális rendbontók kiszűrése érdekében. vissza a hírlistához

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását