2024. július 16. - Valter

Cigicsempészek buktak be

Ötvenezer doboz csempészcigarettát foglalt le a pénzügyőrökből és rendőrökből álló Tornádó akciócsoport csütörtök hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján és Vásárosnaményban - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal
2008. július 3. csütörtök 15:02 - Hírextra
Az együttesen 26 millió forint értékű dohányárut két mikrobuszban találták meg a közúti ellenőrzést végző akciócsoport tagjai - mondta Jánvári Regina sajtóreferens.

A pénzügyőr hadnagy tájékoztatása szerint Vaján egy járműből 30 ezer doboz, ukrán zárjegyes cigaretta került elő. A kocsit egy másik személyautó kísérte felvezetőként, hogy annak sofőrje segítse elkerülni a lebukást, de ezúttal sikertelen volt az elterelő próbálkozása. A két sofőr ellen jövedéki orgazdaság elkövetése miatt indult eljárás.

Vásárosnaményban egy megállásra kényszerített kisbuszban 20 ezer doboz csempészcigaretta volt. A jármű vezetője elmenekült a pénzügyőrök-rendőrök elől, kiugrott kocsijából, majd a Kraszna-hídról a hétméteres mélységbe vetette magát. Jelenleg keresik a sofőrt, aki a kisbuszra egy forgalomból már három éve kivont autó rendszámát szerelte fel, az alvázszámot pedig csiszolással tüntette el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását